Biežāk uzdotie jautājumi
Viss, ko vienmēr vēlējies uzzināt par dabīgajiem vīniem un nebaidījies jautāt
Dabīgs jeb pēc maziejaukšanās principa darināts vīns ir jēdziens, ar kuru raksturo vīnus, kas darināti no bioloģiski vai biodinamiski audzētām vīnogām un minimālu iejaukšanos pagrabā.
Kamēr dabīgie vīnie nav sertificēti, tiem ir diezgan strikti principi:
- meistarīgas vīndarīšanas tehnikas
- bioloģiski vai biodinamiski audzētas vīnogas
- vietējie vai savvaļas raugi
- bez pievienotiem garšas pastiprinātājiem
- ierobežota atdalīšana no savām dabiskajām sastāvdaļām (fining) un filtrēšana (lai saglabātu garšu)
- minimāli vai necik pievienoti sulfīti darināšanas laikā vai pēc iepildīšanas pudelē
Šo iemeslu dēļ, daži dabīgie vīni var garšot ļoti atšķirīgi.
Tie var būt nedaudz duļķaini, ar pilnāku, sulīgāku garšu, kā arī mazāk paredzami un raisīt aromātus un garšas notis, kas sākotnēji var šķist intensīvas vai dīvainas. Mēs uzskatām, ka tiem var būt daudz vairāk rakstura un dziļuma nekā lielākajai daļai tradicionāli ražotiem vīniem.
Ātrākais veids, kā atbildēt ir: bioloģiskie principi vadās pēc videi draudzīgiem noteikumiem, kamēr biodinamiskums ir vides filozofija.
Bioloģiskājā vīndarīšanā saimniecībās izvairās no ķīmiskā mēslojuma un pesticīdiem. Tā vietā, bioloģiskie lauksaimnieki izmanto vieglus, dabā sastopamus pesticīdus un var ieviest noteiktus augus vīna dārzos, lai uzlabotu augsnes kvalitāti un piesaistītu dabā sastopamos vīna dārzu kaitēkļu iznīcinātājus. Tāda pati loģika attiecas arī uz vīnogu apstrādi pagrabā: priekšroka tiek dota dabīgiem raugiem un sēra pievienošana ir ierobežota.
Tajā pašā laikā, daži bioloģiskie standarti atļauj izmantot noteiktas ķīmiskas vielas, kā arī nevietējas izcelsmes raugu, attīrīšanas līdzekļus, sterilu filtrēšanu, pasterizāciju un sulfītus.
Tātad, ja neesat pārliecināts, pārbaudiet tās valsts standartus, kurā vīns tika sertificēts kā bioloģisks, pirms veicat savu izvēli.
Biodinamiskā vīndarīšana ir ļoti līdzīga bioloģiskajai, jo seko tiem pašiem principiem gan vīna dārzā, gan pagrabā. Taču, tas ir kas vairāk nekā praktisku noteikumu kopums – tā ir vesela filozofija.
Biodinamika cenšas radīt vīnu harmonijā ar dabiskajiem ritmiem. Zeme tiek uzskatīta par mūsu planētas un Saules sistēmas neatņemamu sastāvdaļu. Vīna dārzs – par dzīvu organismu. Ideāla bioferma ir pašuzturoša sistēma ar minimāliem ārējiem procesiem, kurā augi, kukaiņi un dzīvnieki dzīvo līdzās un katrs spēlē savu lomu augsnes un vīnogu veselībā. Viss izaudzētais tiek atkārtoti izmantots un pārstrādāts.
Turklāt biodinamikā tiek ņemti vērā tādi faktori kā Mēness kalendārs, astroloģija, visas labās noskaņas un dabas elementi, kas tiek pielietoti visur – gan stādīšanā, laistīšanā, novākšanā un atzarošanā, gan visos vīndarīšanas posmos pagrabā.
Tāpat kā bioloģiskā sertifikācija, arī biodinamiskās sertifikācijas kritēriji var atšķirties. Daudzi vīndari, kas faktiski nodarbojas ar biodinamiku, nav sertificēti.
Nepastāv īpašas zīmes vai sertifikāti, ko dabīgā vīna darinātāji varētu norādīt uz pudelēm, lai informētu klientus. Bet viņi atstās zīmes! Ja vēlaties noteikt, vai pudelē ir dabīgs vīns, labs sākums ir meklēt bioloģiskos un biodinamiskos sertifikātus – tie bieži vien iet roku rokā ar dabīgo vīnkopību. Pēc tam, meklējiet frāzes kā “low / minimal intervention”, “natural winemaking techniques”, “unfined / unfiltered” un “zero / minimal sulfur”. Arī iepakojums var kalpot kā norāde. Galu galā, katrai kustībai ir savs stils. Dabīgā vīna darinātāji bieži izmanto metāla korķus, kā arī drosmīgus, mākslinieciskus vai neparastus etiķešu dizainus.
Tai pat laikā, nepaļaujieties tikai uz stilu. Ikviens var uzlīmēt košu etiķeti uz pudeles, taču svarīgs ir tas, kas atrodas iekšā. Arī sertifikāti nav obligāti – daudzi dabīgo vīnu darinātāji, kuri nodarbojas ar bioloģisko vai biodinamisko vīndarīšanu, izvēlas nesertificēties.
Vīns ir raudzēta vīnogu sula. Tādā ziņā, visi vīni ir dabīgi. Tomēr, galvenais ir iesaistīšanās daudzums. Masveida vīna ražošana mūsdienās ir pārsniegsi tradicionālos procesus, izgudrojot vairākus veidus, kā padarīt vīnu ‘mazāk dabīgu’.
Vīna dārziem ir iespēja izmantot smagas un potenciāli toksiskas ķīmiskās vielas, kas iznīcina nezāles, kukaiņus un veicina augsnes ražību, kā arī izmantot mašīnas vīnogu novākšanai un apstrādei, attīrītājus (piemēram, želatīnu, olu baltumu, piena proteīnu, bentonītu un citus). Viņi var izmantot filtrēšanu, kas bieži vien atņem lielu daļu no sākotnējās garšas, kā arī pievienot lielus daudzumus ar konservantiem, kurus sauc par sulfītiem.
Jo mazāk pievienoto vielu, jo par dabīgāku tiek uzskatīts vīns.
Biodinamiskās lauksaimniecības principus 1924. gadā ierosināja Rūdolfs Šteiners. Mūsdienās ir divas oficiālās sertifikācijas institūcijas, Biodevin un Demeter, kas sertificē kandidātus balstoties uz Šteinera sākotnējiem principiem.
Tie ir:
- Augsnes un augu veselība tiek uzlabota, izmantojot vielas, kas iegūtas no augiem, dzīvniekiem un minerālvielām
- Lauksaimniecības un pagraba vīndarīšanas procesiem jābūt harmonijā ar dabisko ciklu / Mēness kalendāru
- Garīga pieeja dabai un radošumam
Maksimālais pieļaujamais sulfītu saturs biodinamiskiem vīniem ir 70 mg/l sarkanvīniem, 90 mg/l baltvīniem un rosé, un 60 mg/l dzirkstošajiem vīniem.
Eiropas Savienībā, biodinamisko vīnu etiķetēm arī ir jābūt bioloģiskām un uz tām jābūt ES bioloģiskās lauksaimniecības logotipam.
Tam ir vairāki iemesli, taču galvenokārt – tāpēc, ka tas ir citādāks.
Kopš 80. gadu beigām vides aizsardzība ir progresējusi, un arī vīna industrija reaģēja – vispirms ar bioloģisko vīndarīšanas kustību, pēc tam ar biodinamisko principu uzplaukumu. Jaunākais sasniegums ilgtspējīgā, tīrā vīndarīšanā ir dabīgā vīnkopība, kas sniedzas pat tālāk nekā tās priekšteči, pilnībā mainot domāšanu par to, kas ir “normāli”, un ieviešot svaigu, jaunu estētiku.
Lūk, kāpēc cilvēki ir sajūsmā:
Dabīgo vīnu darinātāji, kas bruņoti tikai ar aizrautību un meistarību, spēj neņemt vērā gandrīz visus mūsdienu maldināšanas kodus, un tik un tā darina izcili garšīgus produktus.
Viņu darbs sniedz iespēju domāt ārpus rāmjiem, izmēģināt aizraujošas garšas, izbaudīt retas vietējās šķirnes, piedzīvot tradicionālo vīndarīšanu, un, pārmaiņas pēc, tērēt naudu mazo, dabai draudzīgo vīndarītavu produkcijai.
Dabīgais vīns atgādina, ka vīns ir sens dzēriens, kas dažādās vietās un laika periodos garšoja citādāk. Tāpēc nav iemesla ierobežot sevi tradicionālajos standartos un būt snobiskam.
Dabīgo vīnu darīšanas kustība ir zināma ar savu eksperimentēšanas izjūtu un klišeju neievērošanu.
Iepērkoties pie mums, Jūs varat izbaudīt jaunas garšas un tekstūras, pieredzēt pilnībā meistarīgu vīndarīšanu, piedzīvot 100% atbildīgi ievāktu un ražotu produktu, piedalīties vietējās ekonomikās, atbalstot mazos ražotājus, kā arī sagaršot retas vīna šķirnes, kuras gandrīz nekad nevar redzēt lielo vīna veikalu plauktos.
Neviens tradicionāls vīns nespēj garantēt šādu pieredzi.
Tādēļ, ka to ražošana prasa daudz vairāk laika un pūļu.
Masveida vīna ražošanā tiek izmantoti ķīmiski un mehāniski palīglīdzekļi, lai ātri un lēti pagatavotu vairāk vīna. Tik un tā, tādējādi var pagatavot kvalitatīvu vīnu, taču dažādu iemeslu dēļ, sākot no ētikas un vides aizsardzības līdz ekonomikas teorijai un estētikai, daudzi ražotāji un patērētāji izvēlas citu ceļu.
Dabīgo vīnu darītavas ir nelieli vietējie uzņēmumi. Katrā gatavošanas posmā tiek izmantots roku darbs, pielietojot mazāk ķīmisko palīglīdzekļu, kas noved pie daudz laikietilpīgāka procesa. Mazs konservantu daudzums rada sarežģītākus transportēšanas un uzglabāšanas apstākļus.
Papildus maksa, kas tiek samaksāta par dabīgā vīna pudeli, tiek izmantota, lai atbalstītu tos, kuri izvēlas izstrādāt ilgtspējīgus, ar rokām darinātus produktus, par spīti visiem šķēršļiem.
Vīna nogulsnes sastāv no organiskām vīnogu mizu daļiņām, sēklām un kātiņiem, kā arī no izlietotā rauga gabaliņiem. Tas ir pilnīgi dabiski visos vīnos. Tā kā vīniem, kas darināti pēc maziejaukšanās principa, netiek veikta intensīva filtrēšana, attīrīšana vai atdalīšana no savām dabīgajām sastāvdaļām (fining), daļa no šīm nogulsnēm paliek vīnā.
Dabīgie vīni bieži tiek gatavoti ar ilgāku skin contact (raudzēšana ar vīnogu mizām), kas ietekmē dzēriena krāsu.
Atšķirībā no masveidā ražotiem industriālajiem vīniem, dabīgajos vīnos ir maz konservantu (sēra dioksīda), vai to nav vispār. Tas rada lielāku risku transportēšanas un uzglabāšanas laikā. Ar dabīgiem vīniem jārīkojas uzmanīgi, un tie jāuzglabā atbilstošā temperatūrā, sargājot no tiešiem saules stariem.
Uzglabāšanu mēs uztveram ļoti nopietni, un visi mūsu vīni ir gatavi lietošanai. Ja vēlaties vīnu glabāšanai, nevis tūlītējai lietošanai, Jums vajadzētu padomāt par īpašiem uzglabāšanas apstākļiem.
Tā nav. Dabīgā vīna kultūra ir attīstījusi sev raksturīgo stilu un attiecīgi sevi reklamē. Taču, aiz etiķetes un pudeles dizaina, slēpjas mazie vīndari, kas savā vīnā ir ieguldījuši ilgas stundas smaga darba un degsmi. Ja esat ieinteresēti, daudzi dabīgo vīnu darinātāji saviem vīniem nodrošina tehnisko lapu, kurā var redzēt, kā viss tiek pagatavots.
Mēs paši izvēlamies savus vīndarus un izgaršojam visu, ko pārdodam, lai Jūs varētu būt pārliecināti, ka šeit iegādātais ir īsts, autentisks produkts, ne tikai skaists iepakojums.
Nogulsnes ir dabiskas un pilnībā nekaitīgas. Tas nenozīmē, ka vīns ir zemas kvalitātes, kā arī tas nekādā veidā neietekmē garšu. Tam nav ietekmes vīna nogatavināšanā. Ja Jūs vēlaties, lai vīns nav tik duļķains, ļaujiet nogulsnēm labi nosēsties pirms pasniegšanas!
Ja tradicionāls vīns ir kaut kas, ko esat jau izmēģinājuši tūkstošiem reižu, un pārāk labi zināt, ko sagaidīt no Jūsu valstī pieejamā standarta vīnu klāsta, tad mēs teiktu, ka tā ir atbilde.
Ne visi dabīgie vīni ir dīvaini. Tas ir mīts, ko radījuši cilvēki, kuriem nepatīk, ja kāds mēģina atšķirties. Mūsu izlasē ir vesels dabīgo vīnu klāsts, kas piedāvā atsvaidzinošu pieredzi un pārlieku nepārspīlē.
Par to mēs esam parūpējušies! Apskatiet mūsu Dabīgie vīni 101 komplektu, kas izstrādāts tieši tam, lai kalpotu kā ievads dabīgo vīnu pasaulē. Ja nevēlaties visu komplektu – tos pašus vīnus var arī nopirkt atsevišķi. Apskatiet komplektu un izvēlieties vīnu pēc savas patikas. Ir pieejami filtri un kategorijas, kas palīdz orientēties veikalā, tādēļ apskatiet mūsu klāstu, izlasiet aprakstus, ieklausieties savā sirdī un IZGARŠOJIET! Mums ir ko piedāvāt ikvienam.
Daži dabīgie vīni tiek izlaisti jauni un ir paredzēti tūlītējai lietošanai. Tas ir tāpēc, ka tie nāk no mazām vīndarītavām, kur uzglabāšanai ir maz vietas, un tāpēc, ka tie ir bez konservantiem.
Tomēr mums ir daudz dabīgo vīnu, kuri lieliski novecos un kurus varēs lietot vairākus gadus pēc iepildīšanas pudelēs. Sazinieties ar mums, ja meklējat vīnu, kas labi uzglabāsies.
Pét-nat ir dzirktošais vīns, kas darināts tāpat kā senos laikos. Pats vārds ir cēlies no “pétillant naturel”, kas franču valodā nozīmē “dabiski dzirkstošs”. Pét-nat izmanto senu tehnoloģiju, ko sauc par ‘senču metodi’, kurā vīns tiek iepildīts pudelēs, kamēr vēl notiek primārā raudzēšana, nepievienojot papildu raugu vai cukuru. Kad raudzēšana ir pabeigta, raugi sadala atlikušo augļu cukuru un ražo oglekļa dioksīdu, tāpēc pudelē dabiski veidojas burbuļi. Pét-nat tiek izlaisti jauni, tādēļ tiem piemīt mežonīgāks, mazāk paredzams raksturs.
Šis dzirkstošais vīns tiek saistīts ar dabīgo vīnu kustību. Pét-nat parasti ir bioloģisks vai biodinamisks, tas var būt nefiltrēts un duļķains, un tas bieži vien atšķirsies no maigā radinieka šampanieša.
Šampanietis ir gan nosaukums, gan vīndarīšanas metode. Visiem vīniem, kas tiek saukti par ‘šampanieti’, ir jābūt no attiecīgā Francijas reģiona un jāizmanto šī metode vīna darināšanā.
Šampanieša metode ietver soli, ko sauc par prise de mousse, jeb ‘putu veidošanu’, ko sauc arī par sekundāro raudzēšanu. Pirmkārt, primārā raudzēšana rada negāzetu vīnu, un pēc tam sekundārā raudzēšana padara to dzirkstošu. Process tiek sākts, pievienojot cukurotu maisījumu, ko sauc par liquer de tirage, kas, sadaloties, veido ogļskābo gāzi, rezultātā radot šampanieša burbuļus. Ja šampanietis tiek saukts par dabīgu, low-intervention vai bioloģisku, tas parasti nozīmē dabīga vīna pagatavošanu pirms burbuļu pievienošanas, kā arī vietējo raugu izmantošanu sekundārajā raudzēšanā.
Atšķirībā no pét-nat, klasisks šampanietis ir pāris gadus jāiztur. Arī to iepakojuma stils bieži atšķiras. Šampanietim patīk lieli korķi, kamēr pét-nat tiek kronēti ar pieticīgu metāla korķi, tāpat kā alum vai sidram.
Dabīgo vīnu kustībai ir atšķirīgas vērtības, un tā attīstīja savu stilu un tēlu pavisam citā virzienā. Etiķetes ir rezultāts pilnīgas uztveres maiņai par to, kas ir svarīgs vīnā.
Tradicionālo vīnu etiķetes parasti atbilst vienam dizaina standartam. Jūs jau zināt, attēli ar pilīm, ģērboņiem un kalniem, izsmalcināti burtveidoli, “kopš tāda un tāda gada”, utt. Dizaini tiek pasūtīti vienu reizi, pādrukādi miljons reizes, un tie nav paredzēti būt acīm tīkami vai iedvesmojoši.
Dabīgo vīnu etiķetes ir personiskas un paredzētas vīna ideju, sajūtu un noskaņu atspoguļošanai. Bieži vien tās izstrādā vietējie mākslinieki vai vīndarītavai tuvi cilvēki. Daudzi vīndari Jums pastāstīs, no kurienes radās etiķetes ideja un kurš to izveidoja.
Šie ieteikumi ir uzdrukāti uz vīnu etiķetes.
Tradicionāli, ja netiek norādīts citādi, dizrkstošos vīnus pasniedz labi atdzesētus 6-8°C, bet baltvīnus 12°C. Labākā temperatūra oranžajiem un rosé vīniem ir 12-14°C, kamēr saranvīniem vispiemērotākā ir 16°C.
Daudziem vīniem ir dabiskas nogulsnes, tāpēc pirms pasniegšanas ļaujiet pudelei kādu laiku pastāvēt.
Šampaniešiem un dažiem pét-nat pudelēs ir spiediens, tādēļ atveriet uzmanīgi, nekratiet, turiet to 45° leņķī un nevērsiet pret cilvēkiem, dzīvniekiem vai vērtīgiem priekšmetiem!
Mums ir piemērotas dāvanu kastītes dažādām situācijām, košā svētku iesaiņojumā. Jūs atradīsiet visu informāciju par piegādēm sadļā Piegādes Informācija, un, ja nepieciešams, mēs varam ieteikt piegādes iespējas atbilstoši Jūsu vajadzībām. Mums ir arī dāvanu kartes.
Mēs vienmēr esam priecīgi palīdzēt Jums izvēlēties vīnu. Lai saņemtu palīdzību dāvanas izvēlē, lūdzu, zvaniet uz 20609996 un mēs piedāvāsim dabīgā vīna versiju Jūsu vēlemajam vīna veidam.
Noslēpumu Pudeles ir aklās degustācijas pieredze. Mēs Jums piedāvāsim 12 slepeno vīnu klāstu, no kuriem izvēlēties. Redzēt var tikai to, vai tas ir baltvīns vai sarkanvīns, un kādās cenu robežās tas ietilpst. Jūs varat izvēlēties jebkādu daudzumu vīnu.
Kad esat veikuši aklo izvēli, mēs apkopojam Jūsu pasūtījumu un iesaiņojam vīnus tā, lai tie visi izskatītos identiski, un tad pievienojam ciparus uz iesaiņojuma. Tas arī viss! Jūs izgaršojat, izbaudāt un izklaidējaties mēģinot saprast, ko dzerat.
Noslēpumu Pudeles nav paredzētas vīnziņiem. Tās ir paredzētas ikvienam. To ideja ir izgaršot un izpētīt vīnu, kamēr Jūsu uzmanība nav novērsta ar zīmoliem un etiķetēm.
Noslēpumu Pudeles ir ideāli piemērotas vakariņām, ballītēm, kopā sanākšanām vai jebkam citam, kam vēlaties tās izmantot. Tās būs arī kā lieliska dāvana!
Mūsu veikals Rīgā
Mēs esam atvērti no 10:00 līdz 19:00, no pirmdienas līdz piektdienai. Sestdienās un svētdienās mēs varam būt atvērti pēc pieprasījuma (piezvaniet mums, ja vēlaties veikt pasūtījumu nedēļas nogalē – iespējams, ka būsim pieejami!)
Mūsu veikals atrodas Martas ielā 9-38, Rīgā, Latvijā. Kad būsiet sasnieguši vārtus, piezvaniet mums uz +371 20609996, lai varam Jums tos atvērt! Jūs redzēsiet mūsu izkārtni un ieeju.
Jūsu izvēle! Varat darīt kā Jums ērtāk.
Prieks, ka pajautājāt! Jūs atradīsiet visu informāciju mūsu Pasākumu lapā. Neaizmirstiet mums arī sekot sociālajos tīklos, vai atnāciet ciemos uz sarunu, ja vēlaties uzzināt, kas notiek.
Pasūtījumi un problēmas
Veiciet pasūtījumu tiešsaistē www.lowine.lv, vai apmeklējiet mūsu draudzīgo veikalu Martas ielā 9-38, Rīgā, Latvijā, LV-1011. Pasūtījumu varat veikt arī pa telefonu +371 20609996 vai sazinoties ar mums sociālajos tīklos!
Lowine vienmēr kaut kas notiek. Katru reizi, kad mums būs īpašie piedāvājumi, atlaides vai pasākumi, Jūs par to uzzināsiet.
Sazinieties ar mums e-pastā info@lowine.lv vai zvaniet uz +371 20609996. Mēs atrisināsim problēmu pēc iespējas ātrāk.
Lūdzam mūs par to informēt, zvanot uz +371 20609996.
Piegāde
Mūsu standarta piegādes cena ir 6 eiro.
Jautājumos par nestandarta piegādēm, lūdzu, zvaniet uz +371 20609996. Mēs darīsim visu iespējamo, lai atrastu Jūsu vajadzībām atbilstošu risinājumu.
Nē. Mēs sadarbojamies ar piegādes pakalpojumu sniedzēju un viņu standarta cenām.
Mēs esam par to parūpējušies! Apdrošināšana pret jebkādiem bojājumiem transportēšanas laikā ir iekļauta visās piegādēs bez papildu maksas.
Ja esat saņēmis bojātu preci, lūdzu, nofotografējiet un atsūtiet uz info@lowine.lv. Mēs atrisināsim problēmu pēc iespējas ātrāk, apmainot Jūsu preci pret jaunu vai atgriežot naudu.
Ja veicat pasūtījumu līdz plkst. 15:00, saņemsiet to nākmajā dienā līdz pusdienlaikam. Ja vēlaties norādīt piegādes laiku, lūdzu, paziņojiet mūs par to Pasūtījuma Piezīmju laukā pie norēķināšanās.
Pasūtījumiem visā Latvijā iesakām veikt pasūtījumu 2 darba dienas pirms vēlamā piegādes datuma.
Mēs sadarbojamies ar Venipak piegādes pakalpojumu sniedzēju, un viņi zina, kā rīkoties noslogotā laikā un samazināt aizkavēšanās risku. Ja gadījumā sūtījums kavēsies, mēs Jums paziņosim e-pastā.
Šobrīd savus vīnus mēs piegādājam visā Baltijā. Taču, mēs plānojam paplašināt piegādes arī visā Eiropā. Viss atkarīgs no tā, cik piegādes Eiropā izrādīsies populāras!
Jautājumos par nestandarta piegādēm, lūdzu, sazinieties ar mums e-pastā info@lowine.lv vai zvaniet uz +371 20609996. Mēs darīsim visu iespējamo, lai atrastu Jūsu vajadzībām atbilstošu risinājumu.
Maksājumi, preču atgriešana un naudas atmaksa
Jūs varat norēķināties par pasūtījumu tiešsaistē ar karti. Mēs pieņemam Mastercard, Visa vai Debit. Apmaksāt pasūtījumu varat arī mūsu veikalā Martas ielā 9-38, Rīgā, ar karti vai skaidrā naudā.
Ja nepieciešams, varam arī izrakstīt rēķinu priekšapmaksai.
Lūdzu, sazinieties ar mums e-pastā info@lowine.lv vai zvaniet uz +371 20609996 Mēs apmainīsim Jūsu preces vai atgriezīsim naudu. Ņemiet vērā, ka Jums ir jāinformē mūs par problēmu 14 dienu laikā pēc saņemšanas, pretējā gadījumā mēs nevarēsim nodrošināt naudas atmaksu vai preču maiņu.
14 dienas no brīža, kad tika veikts pasūtījums.
Jā! Mūsu mājaslapā ir čata logs ātriem jautājumiem, un mēs vienmēr esam priecīgi parunāt – piezvaniet uz mūsu veikalu +371 20609996. Ja Jums nepieciešams profesionāls vīna padoms, lūdzu, sūtiet mums savu jautājumu uz info@lowine.lv vai ienāciet pie mums Martas ielā 9-38, Rīgā, lieliskai sarunai un degustācijai!